Bemutatkozó

.

   Mi vagyunk a Csillangó Meseműhely. Magyar népmeséket 2013 óta adunk elő. Mesélőnk, Kulcsár-Elek Csilla természetes adottsága a tájszólás és az életteli előadásmód. Mesemondóversenyeken már többször sikerrel szerepelt.  A zenekar tagjai népi hangszereken, népdalokat játszanak a mese közben a hangulat erősítésére. Hegedű, brácsa, ütőgardon, furulya, cselló színesíti az előadást. 

   Számos gyermekmesénkhez interaktív forgatókönyvet írtunk, ezekben bőséges lehetőségük van a gyermekeknek szerepelni. Előadásaink 25'-60' percesek, mesétől függően. 

   2020-ig elkészült meséink:  Papucsszaggató királykisasszonyok, Ábelesz-kóbelesz, Elrabolt királykisasszony, A dudás, aki vizet fakasztott, Angyalbárányok, Kőleves, Hazug kecske, Rátóti csikótojás, Akárki, Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, Aranyszőrű bárány

   Felnőtteknek szóló előadásunkhoz, melynek címe: Egy asszony két vétkecskéje (60') huncut népi történetekből fűztünk össze egy csokrot, Kóka Rozália erdélyi gyűjtéseiből. A mesék egyenként vagy összefűzve is előadhatók. 


Belvárosi Óvoda Esztergom, 2019. karácsonyi műsor

Ipolyszalkai Tájház 2016

Tagok: 

Kulcsár-Elek Csilla: mesélő

Kéner Orsolya: brácsa, ütőgardon, ének

Kurucz Betti: hegedű, ének

Tóth Zsuzsi: cselló, furulya, ének

Elismerések

2022.04.09. Kakasd

XXV. Sebestyén Ádám Székely Mesemondó Verseny - Kulcsár-Elek Csilla előadói különdíj

Iam.

2021. június - Budapest

"Fehérlófia - Magyar Képmesék" Országos Népmese-, és balladamondásra épülő videó verseny - Arany Oklevél - Külön Csillának és a Meseműhelynek is.

Csillangó Meseműhely: Esztergom, Bátori Schulcz Bódog u. 27/A.  
Kulcsár-Elek Csilla +36309762425, E-mail: csillangoinfo@gmail.com
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el