Gyermeklánc Program

A határ két oldalán lakó magyar gyerekek kapcsolatainak fejlesztése hagyományőrző program keretében

Előfordul, hogy egymástól egy hosszú utcányira lakó magyar gyermekek nem ismerik egymást, pusztán azért, mert az utca két vége két különböző országba esik.

Ilyen gyerekek élnek a szlovákiai Ipolyszalkán, illetve a szomszédos magyarországi Letkésen is.  A két falut csak egy híd választja el egymástól - és egy országhatár.

Ezért úgy gondoltuk, hogy biztosítunk számukra teret és idő arra, hogy találkozzanak, ismerkedjenek egymással olyan program keretében, amely közös gyökereik szálaira fűzve szórakoztat és tanít.

Bízunk benne, hogy programunkkal hozzá tudunk járulni a határmenti magyar gyermekek jó kapcsolatainak megalapozásához.

Papucsszaggató királykisasszonyok Ipolyszalkán 

2016. június 8. 10:30

Autentikus népi környezetben, az Ipolyszalkai Tájház által megőrzött értékek között találkoztak a letkési és a szalkai óvodások egymással ezen a napon.

Élő zenével, interaktív mesében játszhattak együtt és élhették át a szegény legény és a mulatós kedvű királykisasszonyok kalandjait. 


A mese után a tájház kínálta meg finomságaival a gyerekeket, s így lehetőségük volt még egy kicsit együtt lenni, játszani egymással.A remek videóért Huszák Tamásnak jár köszönet.

Csillangó Meseműhely: Esztergom, Bátori Schulcz Bódog u. 27/A.  
Kulcsár-Elek Csilla +36309762425, E-mail: csillangoinfo@gmail.com
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el